BRNOVIĆ JE I PRIJE TELEFONSKOG POZIVA DOBIJAO PRIJETNJE

“Presreli su autobus… ‘ako nećeš da bijemo igrače, tebe ćemo'”

Foto: Dejan Lopičić/Lob Sport

Sumorna atmosfera oko fudbalskog kluba Budućnost poslije nemilih scena sa derbija protiv Sutjeske u prošlom kolu se nastavlja. Nakon što se ispostavilo da je porodici šefa stručnog štaba, Ivanu Brnoviću, telefonom prijetilo maloljetno lice, na površinu je isplivalo da to nisu bile jedine nelagodnosti sa kojima se susrećao kormilar Plavih.

>>> Odjeknula nova bruka crnogorskog fudbala

>>> Budućnost suspendovala Pavličića

>>> Budućnost suspendovala i Petra Grbića

Podgoričanin naime zastrašivanje i uznemiravanje trpi sedmicama. Brnović je i ranije prijavljivao policiji prijetnje na njegovu adresu, a kako navode Vijesti, policajcima je, navodno kazao da su navijači Budućnosti, Varvari, 21. aprila presreli autobus Budućnosti, kada su se vraćali sa utakmice u Beranama.

Naš autobus presretnut je sa dva vozila u kojima su se nalazili pripadnici navijačke grupe Varivari, na način što su jednim vozilom stali ispred našeg autobusa, a drugim pored autobusa, tako da je vozač autobusa bio prinuđen da stane kako ne bi izazvao sabraćajnu nezgodu… Prepoznao sam navijača po nadimku Pušo, dok ostalim navijačima ne znam imena… Vozač je zaustavio autobus i otvorio vrata, nakon čega je u autobus ušlo sedam do osam navijača, koji su se isključivo obratili igračima i uputili im uvrede, psovke i prijetje zato što smo izgubili utakmicu“, kazao je Brnović u prijavi u koju su uvid imale Vijesti.

>>> Ivan Brnović podnio krivičnu prijavu protiv NN lica zbog lažne otmice kćerke

>>> Brnoviću i njegovoj porodici prijetio trinaestogodišnjak

Šef stručnog štaba Budućnosti je dodao:

Niko od stručnog štaba nije reagovao, već je golman naše ekipe, Pavličić, u jednom trenutku ustao i došao do navijača i iste zaustavio negdje kod četvrtog reda sjedišta i nije im dozvolio dalje kretanje kroz autobus. Navijači su i dalje upućivali psovke, prijetnje i uvrede igračima, ali nijesu nikog fizički napali”, ispričao je Brnović.

Foto: Dejan Lopičić/LOB SPORT

Pred policajcima je naglasio da je navijačima u autobusu rekao da nijesu igrači krivi za poraz, već on i da njemu treba da se obrate:

Ponovili su da nijesam ja kriv, već igrači...”, napisao je Brnović.

>>> “Brnović ima podršku kluba, želimo da zaštitimo i Pavličića”

Trener Budućnosti istakao je da su navijači nakon meča sa Sutjeskom ušli u svlačionicu i maltretirali fudbalere.

Naređivali su im da stoje, pa da sjednu, pa da skinu dresove i šorceve, unosili su im se u lice, upućivali im psovke, uvrede – polomićemo vas, pie_jedne,_go_a… Neki od ovih navijača, pogotovo Ognjen Pavličić, pokušavali su da zadaju udarce igračima… Kondicioni trener je odgurnuo navijača Puša… Ja sam im rekao da ne smiju da udaraju igrače, niti da ih diraju, nego da diraju mene. Jedan od navijača rekao mi je: ‘Ako nećemo njih da bijemo, onda ćemo tebe’. Igrači su stali između nas“, dio je onoga što je Brnović ispričao policajcima.

>>> “Ograđujemo se od povezanosti sa prijetnjama upućenim porodici trenera Budućnosti”

Brnović je naveo da je 1. maja dobio prijetnje od osobe koja mu se ispred službenih prostorija predstavila kao Marko Vujošević.

Ta osoba prišla mu je nakon treninga i poručila mu da nije svjestan što će mu se dogoditi…

>>> “Čuo sam da je Pavličić udario Ivanovića, to ćemo riješiti unutar kluba”

Šef stručnog štaba Budućnost je naveo da se golman Đorđije Pavličić odmah pokajao nakon što je poslije derbija udario saigrača Igora Ivanovića.

Kuku mene, što napravih”, rekao je Pavličić treneru Brnoviću.

Upiši se
Obavijesti o
0 komentara
Umetnuti fidbek
Vidi sve komentare