NJEMAČKA - CRNA GORA (19:30)

“Biće veoma teško, ali uživaćemo”

Dino Radončić / Foto: FIBA

U rasprodatoj MHP Areni u Ludvigsburgu večeras od 19:30 sati košarkaška reprezentacija igra protiv domaćina Njemačke na startu kvalifikacija za Eurobasket 2025.

>>> “Na nama je da izađemo na teren i da se borimo”

>>> “Biće ovo zahtjevan prozor, znamo šta je cilj”

Selekcija Boška Radovića prije dva dana stigla je u grad svjetskih šampiona te odradila ukupno tri treninga pred veliki dvoboj.

“Svjesni smo da nas danas očekuje jedna veoma teška utakmica. Za Njemačku je ovo prvi meč nakon osvajanja Svjetskog prvenstva, a iako su sada u drugačijem sastavu, ali vrlo dobro znamo da je to ekipa koja je sastavljena od mnogo evroligaških igrača. Upravo zbog toga očekujemo veoma težak meč u lijepoj i pravoj košarkaškoj atmosferi”, ističe reprezentativac Dino Radončić.

>>> “Nismo domaćinska ekipa, odgovara nam košarkaški ambijent u Njemačkoj”

>>> “Ne bavimo se kalkulacijama, možda iznenadimo Njemačku”

Foto: FIBA

Kao što je reprezentativac naveo, prvi put od osvajanja Mundobasketa Njemačka će se predstaviti svojim navijačima, pa se očekuje vatrometni košarkaški ambijent u kojem će Crna Gora pokušati da režira iznenađenje.

“Očekuje se sjajan ambijent, puna dvorana, a nama je svakako mnogo ljepše da igramo u punim salama, pred mnogo navijača. Vjerujem da ćemo uživati i naravno da ćemo nastaviti dobar kontinuitet koji imamo posljednjih godina”, naglašava Radončić.

>>> “Neće biti lako, danas svi igraju košarku”

>>> Prioritet u ovom prozoru je Švedska, ali ćemo i protiv Njemačke dati maksimum

U grupi D od 19 sati u Partileu sastaju se Švedska i Bugarska.

>>> VIDEO Svi za Crnu Goru

Podsjetimo, na Eurobasket, koji organizuju Poljska, Finska i Kipar, plasiraće se tri najbolje reprezentacije iz grupe. Crna Gora 25. februara dočekuje Švedsku. Potom će 22. novembra ugostiti i Bugarsku, pa joj gostovati tri dana kasnije. U posljednjem prozoru naši košarkaši 20. februara 2025. čekaju Njemačku, a kvalifikacije zaključuju tri dana kasnije u Švedskoj.

Standings provided by Sofascore