BOŠKO RADOVIĆ

“Nismo domaćinska ekipa, odgovara nam košarkaški ambijent u Njemačkoj”

Foto: FIBA

Prvi trening po dolasku u Ludvigsburg odradila je košarkaška reprezentacija Crne Gore uči gostovanja Njemačkoj (četvrtak, 19:30) na startu kvalifikacija za Eurobasket, čiji su 2025. domaćini Kipar, Letonija, Finska i Poljska.

>>> “Biće ovo zahtjevan prozor, znamo šta je cilj”

Nacionalni tim osjetio je MHP arenu u kompletnom sastavu nakon dolaska Kendrika Perija.

“Prvi put od 17. februara, kada smo počeli pripreme, odradili smo trening u kompletnom sastavu, jer kako su igrači završavali obaveze u svojim klubovima, tako da su se priključivali reprezentaciji. Do utakmice ćemo u Njemačkoj odraditi ukupno tri treninga i kroz ta tri treninga nastojaćemo da odradimo sve ono što smo zamislili pred prvi meč u kvalifikacijama”, naglasio je selekor Crne Gore Boško Radović.

>>> VIDEO Svi za Crnu Goru

>>> “Postavili smo visoke standarde, želimo plasman na Eurobasket”

Foto: KSCG

Pored Njemačke, naša selekcija u grupi igra sa Švedskom i Bugarskom. Tri najbolja sastava ozboriće plasman na Evropsko prvenstvo sljedeće godine.

“Maksimalan fokus sada je na prvi meč, odnosno na Njemačku. Čeka nas ozbiljan protivnik, iako nijesu možda u najboljem sastavu. Međutim, to je selekcija koja ima veliku bazu kvalitetnih igrača, imaju mnogo igrača koji igraju Evroligu i njemačku ligu, u Bajernu, Albi, koji godinama igraju na visokom nivou. Svjesni smo da nas čeka jedna ozbiljna agresivna ekipa u oba pravca i u napadu i odbrani. Upravo zbog toga moramo puno da radimo da bi bili u utakmici 40 minuta protiv takve ekipe”, istakao je Radović.

>>> “Neće biti lako, danas svi igraju košarku”

Prvi put nakon titule šampiona svijeta Njemačka će igrati pred svojim navijačima u rasporodatoj dvorani. Sve je spremno za domaću feštu, ali pitaće se nešto i Crna Gora.

“Uvijek kada igramo u gostima mi smo dio nekog spektakla, jer često igramo pred punim salama. Pokazali smo u prethodnim ciklusima da nijesmo domaćinska ekipa, da smo tim koji zna da ostvari velike pobjede u gostima. Znamo da nas čeka puna sala, ali iskren da budem i meni i igračima to više odgovara da je košarkaški ambijent i da u takvom ambijentu pružimo dobru partiju”, zaključio je Radović.

>>> “Ne bavimo se kalkulacijama, možda iznenadimo Njemačku”