Fudbalski klub Internacional – Pobjednički mentalitet i veliki snovi

Kada nastaju najbolje ideje? Okupljeno društvo, puno entuzijazma i ljubavi prema određenoj stvari često donosi odgovore na mnoga pitanja. Svoj odgovor na to kako da sebe postave na fudbalskoj mapi upravo tako su dobili osnivači i sada članovi fudbalskog kluba Internacional. Mali a veliki, mlad a iskusan, tako je podgorički klub, opisan od strane ljudi usko povezanih sa fudbalskom loptom koja se kotrlja srednjom regijom.

>>> MMA KLUB ZABJELO – Najljepši sport sa najviše predrasuda

>>> KOŠARKAŠKI KLUB ALL STAR: Sa djecom je najljepše, ali i najodgovornije raditi

Prvobitno je bila ideja o nastanku akademija, a sada klub, ponavljamo, star svega par godina gleda ka zvijezdama i upisuje sebe u fudbalsko nebo iznad Crne Gore, korak po korak.

Ideja je nastala prije nekoliko godina u krugu prijatelja, koji su bili u fudbalu, i igrali fudbal.
Velika želja i motivacija kod svih da se fudbalskoj zajednici u Crnoj Gori ponudi jedan nov sportski proizvod, sa puno inovativnog pristupa i jakom željom za uspjehom, čini se da nas je to dovelo do ove situacije u kojoj smo sada
“, započeo je razgovor za naš portal, sportski direktor kluba, Nikola Damjanović.

Ono što je svakom “romantičaru” i ljubitelju treće lige zapalo za oko jeste kompetitivnost Internacionala i ulazak u baraž za drugu ligu, a šanse za plasman u viši rang su izgledne.

“Naš pristup je od samog početka isti, želimo da naš tim ima snažan karakter, pobjednički duh i uvijek ćemo igrati na pobjedu bez obzira na prepreke i protivnika. Smatramo da samo sa takvim zdravim, takmičarskim pristupom možemo postići sve zacrtane ciljeve, a kako sezona odmiče može se vidjeti i da smo dobar dio ciljeva ostvarili”.

Rad sa mladima kao inspiracija

U uslovno rečeno manjim klubovima, akcenat se stavlja na rad sa mlađim kategorijama, a jedna od glavnih motivacija za osnivanje kluba bila je upravo pravljenje novih talenata.

Rad sa mlađim kategorijama je nešto što će biti glavna inspiracija svima u klubu u narednom periodu. Klub je zamišljen kao buduća baza za razvoj mladih fudbalera i posebnu pažnju ćemo posvetiti upravo tom segmentu“.

Uz mlađe kategorije i respektabilan seniorski sastav, Damjanović ističe da se planovi kluba ne vežu za niže lige, već da će ukoliko okolnosti dozvole pokušati da naprave i korak više,

Osnovni cilj kluba je da u narednom periodu postane stabilan prvoligaš, koji će uspostaviti ozbiljan, inovativan rad sa mlađm kategorijam i koji će nadamo se pomoći u afirmisanju brojnih talentovanih fudbalera kako iz Crne Gore tako i iz našeg regiona“, rekao je sportski direktor, a na pitanje da li ime kluba ima veze sa Interom iz Milana odgovorio je:

Nismo uzimali slavni klub iz Milana za primjer prilikom ideja za ime. Imali smo ideju da ime našeg kluba bude nešto drugačije od postojećih, da lijepo zvuči a opet da pokaže jednu želju da se u budućnosti afirmiše puno mladih fudbalera koji će nadamo se izgraditi dobre internacionalne karijere.”

Prvi tim sastavljen je od igrača koji su bili bitne karike u nekim drugoligaškim klubovima, a zanimljivo da u svojim redovima imaju i čovjeka sa iskustvom igranja prve lige.

U klubu postoji nekolicina fudbalera koji su nastupali u drugoj ligi Crne Gore, u prvoj ligi Crne Gore nastupe je upisao jedino ekstra talentovani Petar Tadić, nastupajući za Iskru iz Danilovgrada. Ti igrači često znaju da donesu prevagu i svojim iskustvom koje prenose na mlađe kolege dolazimo do trenutno veoma dobrih rezultata“.

Sve misli usmjerene na baraž

Ne kriju iz tabora Internacionala da su im želje i ambicije porasle ulaskom u baraž, ali i da neće biti samo usputni akteri u crnogorskom fudbalu.

Dugoročno postavljeni planovi su da klub u jednom trenutku izbori plasman u prvu ligu. Koliko je to realno da ostavrimo u eventualno prvoj sezoni u drugoj ligi još uvijek je rano govoriti i zavisiće od puno faktora. Za sada smo skoncetrisani samo na utakmice baraža za popunu druge lige i trenutno sav naš fokus je ka tom cilju. Ponavljamo još jednom da gradimo tim sa puno karaktera, koji će imati jak pobjednički duh i koji će uvijek i na svakom meču tražiti put do pobjede“, zaključio je Nikola Damjanović.