“Ostavio si neizbrisiv trag, naša obaveza je da nastavimo da gradimo crnogorski sport”

Foto: STANISLAV KRASILNIKOV/Pixsell

Bio je cijenjen Petar Porobić u kompletnom crnogorskom sportu, a njegov odlazak potresao je sve. Brojni crnogorski klubovi oprostili su se od vaterpolo legende koji je iznenada preminuo u ponedjeljak, a među njima i ŽRK Budućnost Bemax.

>>> IN MEMORIAM Petar Porobić

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Zaslužio je da zlatnim slovima bude upisan u istoriju”

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Učitelj života, pedagog, motivator…”

“Sa tugom smo primili vijest o iznenadnoj smrti Petra Porobića, jedne od najupečatljivijih ličnosti crnogorskog sporta nakon obnove nezavisnosti. Za sobom je ostavio neizbrisiv trag. Njegov odlazak veliki je gubitak, ne samo za njegovu porodicu i prijatelje, već i za sve poštovaoce sporta i crnogorsko društvo u cjelini.

Zbog njega ćemo vječno pamtiti Malagu. Zbog njega ćemo uvijek sa ponosom evocirati uspomene sa brojnih uspješnih nastupa na najvećim svjetskim takmičenjima. Utemeljivač crnogorskog vaterpola, stručnjak svjetskog renomea. Iznad svega pedagog i veliki čovjek.

Vaterpolu si dao sve, svoje ime ugradio u istoriju tog sporta. Čuvajući uspomenu na tebe, naša obaveza je da nastavimo da gradimo crnogorski sport, onako kako si ti to radio.

Posljednji pozdrav i neka ti je laka crnogorska zemlja koju si mnogo volio”, stoji u saopštenju crnogorskog rukometnog šampiona.

>>> Trofejni put Porobića: Od Irske do Malage

>>> Sjutra komemorativna sjednica