Sjutra komemorativna sjednica

Petar Porobić

Povodom smrti Petra Porobića Vaterpolo i plivački savez Crne Gore, sa PVK Jadran i VPK Primorac održaće sjutra (četvrtak) komemorativnu sjednicu u dvorani Park u Herceg Novom, sa početkom u 10:30 sati.

Kao selektor Petar Porobić donio je prvu zlatnu medalju Crnoj Gori u kolektivnim sportovima, nakon sticanja nezavisnosti, na Evropskom prvenstvu 2008. godine u Malagi. Nakon toga velikog uspjeha predvodio je ,,ajkule” i na prvom učešću na Olimpijskim igrama. Kao selektor Srbije i Crne Gore u Montrealu 2005. godine okitio se najsjajnim odličjem, a sa puno uspjeha je vodio i Jadran s kojim je igrao finale Lige šampiona 2004. godine.

>>> IN MEMORIAM Petar Porobić

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Zaslužio je da zlatnim slovima bude upisan u istoriju”

>>> Oproštaj zlatnih Ajkula od Porobića: “Učitelj života, pedagog, motivator…”

Porobić je posljednji angažman imao u Kini, sa muškom vaterpolo reprezentacijom i osvojio srebrnu medalju na Azijskim igrama. Godinu prije toga je vodio selekciju Njemačke, a sa ženskom selekcijom Kine učestvovao je na poslednjim Olimpijskim igrama u Tokiju.

>>> Trofejni put Porobića: Od Irske do Malage

>>> GLAS JUGOSLAVIJE: Zbogom kapetane

Igračku karijeru vezao je za Primorac, gdje je uplovio i u trenerske vode. Imao je i drugih interesovanja, ali ljubav prema vaterpolu bila je i ostala na prvom mjestu. Direktor VPSCG bio je u periodu od 2013-2017. godine”, navodi se u saopštenju Saveza.

>>> “Umijeće i darovitost Petra Porobića nastavljaju da žive kroz generacije koje je stvorio”

>>> Budućnost i Mornar se oprostili od Porobića