PREDSTAVLJAMO

Košarkaški klub Olimp – od teškog početka do rezultata za poštovanje

Trud, rad, želja i ambicija su ono što bi trebalo da krasi svakog sportistu i pomogne mu ka ostvarenju svojih ciljeva.

Grad Nikšić je iznjedrio mnogobrojne košarkaše koji su ostavili dubok trag na košarkaškim parketima, a Košarkaški klub Olimp je jedan od najmlađih u gradu pod Trebjesom, a već pravi zapažene rezultate.

Poslednji uspjeh ostvarile su košarkašice koje su osvojile Ligu Crne Gore za mlađe pionirke u jakoj konkurenciji. U finalu su Nikšićanke bile bolje od Primorja 59:56.

Izuzetno smo srećni ponašanjem i pristupom naših djevojaka u posljednje dvije godine koliko igraju zajedno. Dale su svoj maksimum, a bili smo oslabljeni neigranjem povrijeđene Vladane Guzine. One su smogle snage i nakon napornih 40 minuta mogu reći da smo zasluženo podigli trofej“, rekao je na početku razgovora za Lob sport Nemanja Grabovica, jedan od trenera i osnivača kluba.

Ono što je svakako zapalo za oko svima na turniru u Tivtu jesu sjajne partije mlađane Anje Pinter, koja je u finalu ubacila čak 41 poen, dok je u polufinalu upisala 36.

To je jedno izuzetno talentovano i posvećeno dijete. Redovno trenira i nadam se da će uz malo sreće uspjeti da napravi jednu zavidnu karijeru, Pokazala je da je najperspektivnija u svom godištu, i evidentan je njen talenat uz ogromni prostor za napredak“, u superlativu govori o svojoj košarkašici Grabovica.

Zanimljiv je podatak da je klub osnovan krajem 2019. godine, a nakon toga uslijedili su izazovi, jer je državu ubrzo nakon toga zahvatio korona virus. Međutim, iz kluba nisu gubili nadu.

“Počeli smo 2019. krajem godine praktično od nule. Sada smo već okupili preko 250 dječaka i djevojčica u klubu. Ubrzo nakon osnivanja zadesila nas je korona, ali smo usjeli da zadržimo sve naše članove i sada ubiramo plodove rada i ostvarujemo dobre rezultate“, kazao je Grabovica koji insistira na tome da djeca zavole sport i košarku, dok je rezultat manje bitan.

Akcenat je na napretku djece i njihovoj ljubavi prema košarci, pogotovo kada su u pitanju djevojčice, jer to u Nikšiću do skoro nije bilo na zavidnom nivou“.

Pored domaćih uspjeha, klub se trudi da djeci pruži nezaboravna iskustva učestvujući na internacionalnim turnirima.

Učestvovali smo na internacionalnom turniru u Sarajevu i tamo ostvarili zapažene rezultate. U narednom periodu pokušaćemo da učestvujemo takođe u nekoj drugoj državi kako bi djeca mogla da prošetaju, druže se i vide nešto zanimljivo“.

Evidentno je da je Nikšić grad sporta, a trener Olimpa zadovoljan je kako se razvijaju članovi njegovog kluba, a zanimljiv je podatak da je upravo on u prve četiri godine trenirao jednog od najvećih evropskih prospekata, Davida Mirkovića.

Davida sam trenirao prve četiri godine, to je jedan veom predan, sad već momak, i nadam se da će ostvariti dobru karijeru. Što se tiče ostale djece ima ih dosta koji su primijećeni od drugih klubova i selektora. Imponuje nam svakako što je dosta naše djece u kratkom vremenskom periodu pozvano u reprezentativne selekcije u svojim uzrastima“, zaključio je Grabovica.