PREDSTAVLJAMO

Fudbalski klub Fenix – asistencija djeci u ostvarenju snova

Kao u svakoj sferi života, tako i u sportu, dosta toga zavisi od motivacije i spremnosti da preuzmete rizik. U sportu je rizik i put u nepoznato gotovo uvijek izvjesan, a ako neko može da svjedoči tome jesu svakako sami akteri – sportski radnici.

U današnjem izdanju rubrike Predstavljamo bavimo se fudbalskim klubom Fenix Podgorice, i njihovim kvalitetnim radom koji se sve više i više prepoznaje.

Ideja i motivacija su nastale nakon uspješnog rada od dvije godine za drugu školu fudbala, sjajnom druženju sa dječacima i djevojčicama koji su trenirali kroz taj period. Naravno jako bitan faktor bila je odlična komunikacija sa roditeljima, a napredujući svakodnevno kroz rad sve je to navelo da bi mogli sami napraviti nešto, naravno uz veliku pomoć na početku par dugogodišnjih prijatelja, odlučili smo da sami napravimo jednu jako lijepu fudbalsku priču koja traje do današnjeg dana“, rekao je Danilo Todorović jedan od trenera kluba.

Iskrene ambicije i kvalitet prepoznati su već na samom startu.

Od samog početka priča je krenula jako lijepo na svim nivoima, tako da smo relativno brzo počeli da brojimo sve više i više članova na svakodnevnom nivou. Preporuke su bile prisutne iz prethodnog rada i naravno kad smo počeli sa radom u našu školicu, svaki dan smo imali nove članove po preporuci. Uz društvene mreže i flajere, najbolja je preporuka zadovoljnog roditelja i djeteta koje trenira kod vas“.

Cilj svakog trenera je da prije svega izvede dijete na pravi put, napravi od njega čovjeka pa zatim i sportistu. Ipak, to nije dovoljno da bi neko postao profesionalni fudbaler, već dosta “kockica” mora da se složi.

Kao fudbalski radnici težimo ka tome stvaranju fudbalskih asova, ali za tako nešto potreban je dugogodišnji rad, mnogo odricanja, sreće u datom trenutku, kao i dobre konekcije kako bi se napravila dobra fudbalska karijera. Što se tiče talenata, u mnogim školicama i klubovima ima talentovane djece kojoj svakodnevno pomažemo kao treneri da ostvare svoj san igrajući na nekom većem nivou. Moramo naglasiti da je nama na prvom mjestu između ostalog da djecu socijalizujemo, da se pravilno razvijaju u jedne zdrave osobe i kako bi djecu sjutra osposobili za funkcionisanje u raznim sferama života.

Kao i većina, ni Fenix ne propušta učešće u ligama i na što više turnira, kako zbog druženja, tako i zbog velikog iskustva koje djeca stiču putujući i upoznavajući se sa drugom djecom, te stvaranju jednog zdravog rivalstva.

Klub ima četiri kategorije koje se takmičenje u Đetić ligi generacijama 2013,2014, 2015 i 2016 godište. Na velikom terenu imamo dvije generacije pretpetilića (2012/2013 godište) i petlića (2012/2011). Između ostalog naš klub broji oko 250 dječaka i djevojčica. Naš klub/školica je naravno redovan učesnik svi turnira koji se održavaju u Podgoricu kao i na par jako dobrih međunarodnih turnira van Crne Gore“.

Ambicije kluba su velike, trofeja je bilo mnoštvo, ali iz kluba su posebno ponosni na jednu činjenicu, a to je broj repreznativaca koje je Fenix izrodio.

Što se tiče dosadašnjih uspjeha kluba pored silnih pehara i medalja koje smo osvojili kroz ove godine, moramo se pohvaliti sa još bitnijom stvari, a to je broj reprezentativaca koji su ponikli u našoj školi fudbala, to je jedna od najvećih satisfakcija u radu Ambicije su da što još veći broje dječaka i djevojčica privolimo da dođu kod nas, da što više djece maknemo sa ulice i učimo pravilnim stilovima životima i da probamo da iznjedrimo što veći broj talenata kako bi sjutra možda i reprezentacija imala koristi od toga“”, zaključio je Todorović.