PREDSTAVLJAMO

KK Milenijum – drugarska priča i velike ambicije

Nakon dva Predstavljanja gdje smo se bavili borilačkim sportovima, došlo je vrijeme za igru pod obručima i upoznavanje sa još jednim mladim košarkaškim timom.

Govorimo o košarkaškom klubu Milenijum, koji je klub u razvoju, a za četiri godine svog postojanja bilježi sjajne rezultate, a mlađe kategorije su sve brojnije i brojnije.

Klub je osnovan 2020. godine kao drugaraska priča od momaka sa basketa, sa ciljem da igramo B ligu. Doveli smo trenera Balšu Petrovića i kapitena tada Dušana Gojnića , a sada nam je Dušan trener seniorske ekipe. Osvajamo B ligu prve sezone, au A ligi hvatamo čak šesto mjesto sa trenerom Zoranom Glomazićem i četvrtfinale kupa protiv Budućnosti, što je bio ogroman uspjeh“, rekao je na početku jedan od osnivača kluba Boris Pižurica.

Milenijum se takmiči i u Balkanskoj ligi u kojoj su bili i među četiri najbolje ekipe, i igrali protiv respektabilnih protivnika.

Igrali smo fajnal-for Balkanske lige i to je prvo Evropsko takmičenje kluba, koje je završeno uspješno. Igrati protiv klubova kao što je Budiveljnik , Hapoel Ber Ševa je jedno ogromno iskustvo. Ove godine sastav je podmlađen, ali je to skup odličnih momaka koji vide sebe u košarci i žele da se bave košarkom Cilj je upravo ulaganje u mlade igrače, davanje šanse da se dokažu, da im budemo odskočna daska u karijeri i da pamte da su bili članovi plavo zlatne familije“.

Pored seniora i njihovog interesantnog puta ka uspjehu, klub se okrenuo i mlađim kategorijama i afirmaciji igrača koji mogu biti budućnost crnogorske košarke”.

Naša škola košarke postoji godinu dana duže od našeg seniorskog sastava. Nalazimo se na Zabjelu od 2019. godine u Osnovnoj školi Oktoih koja ima dosta talentovane djece, iz koje svake godine nekom djetetu otvaramo put da igra košarku u inostranstvu. Ovim potezom naš klub pokazuje ozbiljnost u afirmaciji i edukaciji naših članova škole košarke kao i da mislimo na budućnost crnogorske košarke”.

Dugačak je put pred Milenijumom, ali ono što je sigurno da motivacije i kvalitetnog rada u narednom periodu neće manjkati.

Ambicije kluba su takve da idemo sa planovima iz godine u godinu, najvažnije nam je da klub dobro radi sa mlađim selekcijama i u tome leži budućnost kluba. Za iduću godinu imamo plan da ponovo igramo neko evropsko takmičenje i dovedemo u Podgoricu velike košarkaške klubove. Zahvalio bih se našem generalnom sponzoru, kompaniji LOB koja je uz nas od osnivanja seniorskog sastava 2020 godine. Drago nam je da se dobar rad i priča plavo zlatnog tima prepoznaje, i nadamo se da ćemo u budućnosti biti jedan od brendova Podgorice kao što je to košarkaški klub Budućnost“, zaključio je Pižurica.